onsdag 4 mars 2015

Brunt tråkigt papper är kul

I morse blev jag inspirerad igen. Så där så det kliade i tecknarfingrarna och pirrade i kroppen på ett sätt som inte händer särskilt ofta nuförtiden. Kreativt pirr.

Läste i Sundsvalls Tidning om Folkoperans uppsättning av Hoffmans äventyr, och där fanns en bild på en kostymskiss av Dan Potra, (han som även formgav invigningen av OS i Sydney!) Den lilla bilden i tidningen satte igång en lång associationskedja och fick minnen att komma upp till ytan. Aahh, glädjen i att teckna eller måla på brunt emballagepapper! En personlig favoritteknik när det begav sig på 90-talet. Med färg eller ännu hellre med bara svart och vitt. Sån underbar känsla av djup det går att få fram på det underlaget!

Dessutom visade det sig att han använt second hand-kläder till alla kostymer, vilket inte direkt gjorde det mindre inspirerande ... Återvinning ftw!

Det är för övrigt meningslöst att länka till ST, eftersom folk utan prenumeration på tidningen inte kan läsa artiklarna, så kolla gärna in SVT:s reportage om föreställningen och kostymdesignern/scenografen.

Föreställningen har premiär idag!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar